Bidden met de paus

Maandelijks vraagt de Paus te bidden voor zijn intenties. Op deze website worden deze gebedsintenties gepubliceerd in de vorm van een geleide gebedspodcast. 


AUGUSTUS 2021 - Het hart van de kerk
Laten we bidden voor de Kerk – dat zij de genade en de kracht van de Heilige Geest mag ontvangen om zichzelf te hervormen in het licht van het Evangelie.


play_arrowAfspelen : Intentie augustus: kerk 


JULI 2021 - Sociale politiek
We bidden dat we in sociale, economische en politieke conflictsituaties moedige en gepassioneerde architecten van dialoog en vriendschap mogen zijn.


play_arrowAfspelen : Intentie juli: dialoog 


JUNI 2021 - Het Sacrament van het huwelijk
Laten we bidden voor jonge mensen die zich voorbereiden op hun huwelijk met de steun van een christelijke gemeenschap – dat ze mogen groeien in liefde, met ruimhartigheid, trouw en geduld.


play_arrowAfspelen : Intentie juni: huwelijk 


MEI 2021 - Regulering van de financiële markten
Laten we bidden dat zij die belast zijn met financiën samenwerken met de regeringen om de financiële sfeer te reguleren en burgers te beschermen tegen de gevaren ervan.


play_arrowAfspelen : Intentie mei: Reguleren 


APRIL 2021 - Fundamentele mensenrechten
Deze maand vraagt de Paus ons om, samen met hem, te bidden voor allen die zich, soms met gevaar voor eigen leven, inzetten voor de bevordering en de verdediging van de waardigheid van alle mensen en voor hun rechten.


play_arrowAfspelen : Intentie april: Waardigheid 


MAART 2021 - SACRAMENT VAN DE VERZOENING
Laten we bidden dat we het sacrament van de verzoening met hernieuwde diepte mogen ervaren en zo de oneindige genade van God mogen proeven. Bid met ons mee. 


play_arrowAfspelen : Het sacrament van de verzoening 


FEBRUARI 2021 - GEWELD TEGEN VROUWEN
25 November is de Internationale Dag tegen geweld op vrouwen. Men vraagt zich af of dat eigenlijk nog wel nodig is in onze tijd. De feiten spreken helaas voor zichzelf. Uit cijfers van de Verenigde Naties blijkt dat 1 op 3 vrouwen wereldwijd tijdens hun leven een of andere vorm van geweld ervaart. Bid met ons mee 


play_arrowAfspelen : Geweld tegen vrouwen 


Meer informatie over het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus vind je op de website Bidden met de Paus. Dit gebedsnetwerk was vroeger bekend als "Apostolaat van het gebed". Het werd gesticht in 1844 door de Franse jezuïet F. Gautrelet.