Word je bewust van Gods aanwezigheid in jouw leven

Bid en mediteer met Gods woord

Groeien in jouw relatie met God

Ontwikkel een regelmatig gebedsleven

Bidden Onderweg-app

Dagelijks een moment van meditatie

In alle drukte van de dag aan jezelf voorbijlopen. Is dat herkenbaar voor jou? Je leeft, maar het voelt vooral alsof je geleefd wordt. Dat houd je niet lang vol. Er komt een moment waarop je op de rem wilt trappen. Mediteren kan dan helpen. Te mogen leven is een groot geschenk. Dat laat je niet achteloos verdwijnen in de drukte van je agenda. Toch?

Download de gratis meditatie-app

Bidden Onderweg is een dagelijks meditatie-app. De meditaties zijn niet stil. Ze zijn in de eerste plaats bedoeld om te gebruiken onderweg. In een volle treincoupé is stilte nauwelijks haalbaar. Dan is lichte muziek nodig om je af te sluiten van je omgeving. Op die manier helpt Bidden Onderweg je om stil te worden en te mediteren. Gewoon tijdens de reistijd naar je werk, of terug naar huis.

Meditatie heeft christelijke wortels

Meditatie is er in vele soorten en maten. Vooral in het Oosten is mediteren populair. Vanuit het boeddhisme is het overgewaaid naar Europa. Maar meditatie heeft ook oude christelijke wortels. Vooral monniken, kloosterzusters en de woestijnvaders hebben hier veel ervaring mee opgedaan.

In de stilte van onze meditaties, klinken woorden uit de Bijbel. Duizenden jaren geleden geschreven en toch gaan ze ook over jouw leven. De liefhebbende God komt ons tegemoet, om het hart van onze meditatie te vormen. Om jou aan te raken met liefde, geduld en rust.

“De meditaties zijn erg mooi en brengen een gestage verandering teweeg.”

Cecile

Meditatie oefeningen

In meditatie probeer je alles wat er in je leeft tot stilstand te laten komen. Wat zich aandient, bekijk je zonder het te veroordelen. Wat er is, is er. Dat is een prachtig uitgangspunt om de ontmoeting met God voor te bereiden. Daar is de christelijke meditatie op gericht. Niet om stil en volledig leeg te worden. In de stilte gaat een ruimte open die misschien leeg voelt, maar waarin we Christus mogen ontmoeten.

De meditaties van Bidden Onderweg zijn geleide meditaties. Dat betekent dat een stem je helpt te bidden. Waar je in een afgesloten ruimte misschien genoeg hebt aan de stilte en het volgen van je ademhaling, gaat mediteren onderweg makkelijker wanneer er iemand rustig tegen je spreekt en je enkele vragen stelt waarover je kunt mediteren.

Christelijke meditatie-app

De christelijke meditatie-app Bidden Onderweg is gebaseerd op de ignatiaanse spiritualiteit. Het motto van deze spiritualiteit is: God zoeken en vinden in alle dingen. We hoeven dus niet de wereld te ontvluchten, we hoeven ook niet te streven naar een hogere sfeer. We mogen God ontmoeten in het leven van alledag. Sterker nog: de kans dat je God ontmoet is veel groter als je het leven dat je iedere dag leeft kunt aanvaarden.

Download de gratis meditatie-app

De meditaties van Bidden Onderweg zijn erop gericht om onze werkelijkheid onder ogen te zien, en daarin te zoeken naar sporen van Gods aanwezigheid.