advanced options (expand)geavanceerd
advanced options (hide)inklappen

Op 20 augustus 2018 schreef Paus Franciscus een brief aan het volk van God. In deze brief ging hij in op het onvoorstelbare misbruikschandaal rond de voormalige kardinaal Theodore McCarrick en verscheidene bisdommen in de Amerikaanse staat Pensylvenia. Paus Franciscus vraagt het hele volk van God om in solidariteit aan de kant van de slachtoffers te gaan staan. 

In deze noveen (een gebed dat negen dagen duurt, rond een belangrijk onderwerp) willen wij de oproep van de Paus beantwoorden. Verbonden in gebed vragen wij God om verandering - in ieder van ons afzonderlijk en in het geheel van zijn Kerk. Beluister de negen gebeden

‘God vinden in alle dingen’. Zo kun je de ervaring van Ignatius van Loyola (stichter van de Jezuïeten) samenvatten. Ignatius ligt aan de oorsprong van een spiritualiteit die wereldwijd mensen intenser en bewuster doet leven, met als focus de persoonlijke ervaring van vreugde. 

Dit audioboek geeft concrete tips, geïnspireerd door het leven van Ignatius en gaat in op vragen als: Wat is een geslaagd leven? Hoe kom ik erachter wat ik met mijn leven moet aanvangen? Trouwens, geloven in God, wat wil dat eigenlijk zeggen? Beluister/download het audioboek.

Bijna dagelijks worden we via verontrustende nieuwsberichten met onze neus op de feiten gedrukt omtrent de ecologische crisis. Het is duidelijk dat de toestand van ons leefmilieu zorgelijk is. Op 1 september, de Wereldgebedsdag, lanceert Bidden Onderweg de digitale retraite 'Leven in harmonie’ voor het behoud van de schepping. Hoe kan ik mijn aandeel leveren in het leefbaar houden van onze ecologie?

In deze retraite, geschreven door Ward Biemans sj, kan je middels zeven podcasts, mediteren over een zevental Bijbelteksten uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament, waarin onze verhouding tot Gods schepping centraal staat. Beluister de podcasts


Een podcastserie van 7 afleveringen over verschillende aspecten van ouder worden. Zowel vreugdevolle als moeilijke aspecten komen aan bod. Beluister de podcasts.


Een serie podcasts om terug te blikken op de voorbije tijd: stilstaan, mét God, om biddend te reflecteren op je eigen ervaring van de dag en zo aandachtiger te leven. Beluister de podcasts


'Vandaag moet ik in jouw huis verblijven' (Lc 19:5)

Een gebedstraject rond het thema van de vluchtelingen: zeven podcasts, voor groepen én voor individuen. Elke podcast gaat in op een verschillend aspect, van het op de vlucht zijn tot het verlenen van gastvrijheid. Er zijn ook extra podcasts die je kan gebruiken bij het begin en einde van elke gebedstijd om tot stilte te komen en terug te blikken. Bezoek de pagina


Op Goede Vrijdag wordt om 3 uur ’s middags de kruisweg van Christus herdacht in de katholieke kerken. 14 staties - schilderijen of reliëfs - hangen in de kerk die een scene van de passie van Jezus uitbeelden. Pater Gregory Brenninkmeijer neemt de luisteraar mee naar de betekenis achter iedere statie en verklaart hoe deze beelden nog steeds zeggingskracht hebben in ons eigen leven. Beluister de podcasts


Gratis download orgelalbum

Op 9 september 2015 beleefde Bidden Onderweg haar honderdste podcast. Om dat te vieren en als dank aan de luisteraar bieden wij een gratis muziekalbum aan! Daarop staan orgelwerken gespeeld door Bert Daelemans sj op het orgel in De Krijtberg, kerk van de jezuïeten in Amsterdam.
Het album valt te downloaden door naar de website Bandcamp te surfen en aldaar te klikken op 'buy now'. Vervolgens kun je aangeven er 0 euro voor te betalen en het album wordt binnengehaald. Veel luisterplezier!

n.b. Het album wordt aangeboden op de website Bandcamp. Die heeft als beperking dat per maand enkel de eerste 200 downloaders het album gratis kunnen downloaden. Daarna zijn we genoodzaakt ten minste 1 euro te vragen..

Gebed


Het paastriduüm