Emma Wallace zingt het lied Evening prayers.


De lezing van vandaag is genomen uit het Evangelie volgens Marcus, hoofdstuk 1, vanaf vers 29. 


Toen ze uit de synagoge kwamen, gingen ze rechtstreeks naar het huis van Simon en Andreas, samen met Jakobus en Johannes. Simons schoonmoeder lag met koorts in bed, en ze spraken met Jezus over haar. Hij ging naar haar toe, pakte haar hand vast en hielp haar overeind. Toen verliet de koorts haar, en ze begon voor hen te zorgen. ’s Avonds laat, toen de zon al was ondergegaan, brachten de mensen alle zieken en bezetenen naar hem toe; alle inwoners van de stad hadden zich bij de deur van het huis verzameld. Hij genas vele zieken van allerlei kwalen en hij dreef veel demonen uit, maar stond ze niet toe om iets te zeggen, want ze wisten wie hij was. Vroeg in de ochtend, toen het nog helemaal donker was, stond hij op, ging naar buiten en liep naar een eenzame plek om daar te bidden. Maar Simon en de anderen die bij hem waren, gingen hem vlug achterna, en toen ze hem gevonden hadden zeiden ze tegen hem: ‘Iedereen is naar u op zoek!’ Toen zei hij: ‘Laten we ergens anders heen gaan, naar de dorpen hier in de omtrek, zodat ik ook daar het goede nieuws kan brengen. Daarvoor ben ik immers op weg gegaan.’ In heel Galilea bracht hij het nieuws in de synagogen en dreef hij demonen uit.


In deze passage, beschrijft de schrijver Marcus een typische 24 uur uit het leven van Jezus. Hij geneest mensen, confronteert het kwaad, neemt tijd om te bidden, en reist prekend rond. Hoe heeft de dag jou getroffen terwijl je luisterde naar het verslag? 


Er wordt ons verteld dat de hele stad rond de deur verzameld was. Wat denk jij wat de mensen naar Jezus trok? Wat is het wat jou naar Hem toe trekt?


Kies één gebeurtenis, terwijl je weer luistert naar de vele dingen die Jezus op deze bijzondere dag deed, en blijf hier bij.


Zelfs in het meest hectische schema, vindt Jezus nog tijd om te bidden. Neem terwijl je hier en nu bidt, een moment om te beseffen dat Jezus nog steeds aan het bidden is – met jou en voor jou. Hij vraagt zijn Vader om jou alles te geven wat je nodig hebt. Misschien wil je Jezus een minuut of twee vertellen over jouw typische dag. Hoe is deze in vergelijking met de zijne? Is er iets dat Hij je hierover wil zeggen?