advanced options (expand)geavanceerd
advanced options (hide)inklappen

Vandaag moet Ik in jouw huis verblijven (Lc 19, 5)

Audio-retraite

 

Waarom 

De vluchtelingencrisis raakt mensen tot in het diepst van hun wezen. Zowel vluchtelingen als mensen die ze onthalen. Deze audio-retraite wil kracht en inspiratie bieden aan mensen en gemeenschappen die zich aangesproken weten door dit drama. Ze is zowel bestemd voor kleine groepen als voor individuen.

Hoe

Deze retraite bestaat uit zeven opeenvolgende gebedspodcasts (audio-meditaties). Elk gaat in op een verschillend aspect  van het op de vlucht zijn en het verlenen van gastvrijheid. Vooraf is er een inleidende podcast en aan het einde een slotpodcast.  Bij het begin van elke gebedstijd wordt een stilte-oefening aangeboden en aan het einde een terugblik. 

Wat

Elke podcast bestaat uit Bijbelverzen, muziek – vaak gezongen door vluchtelingen – en vragen om het Bijbelverhaal in het eigen leven binnen te laten komen.

Waar

Op biddenonderweg.org/vluchtelingen kan je de audio-retraite beluisteren. Je kan ze ook downloaden op je smartphone of tablet via de App van Bidden Onderweg (iOS en Android).

Wie

Dit gebedstraject is het resultaat van een samenwerking tussen Bidden Onderweg (BO) met de Jesuit Refugee Service (JRS) en de Gemeenschap van Christelijk Leven (GCL).