advanced options (expand)geavanceerd
advanced options (hide)inklappen

De kruisweg van Jezus Christus

Op Goede Vrijdag wordt om 3 uur ’s middags de kruisweg van Christus herdacht in de Katholieke kerken. 14 staties - schilderijen of reliëfs - hangen in de kerk die een scene van de passie van Jezus uitbeelden. Bij iedere statie wordt stilgestaan om iedere stap van de lijdensweg die Jezus van zijn berechting tot aan de kruisdood ondervond te gedenken.

Pater Gregory Brenninkmeijer neemt de luisteraar mee naar de betekenis achter iedere statie en verklaart hoe deze beelden nog steeds zeggingskracht hebben in ons eigen leven.

Downloaden

Alle podcasts kunnen in één zip-bestand gedownload worden. Na dit bestand te hebben uitgepakt, staan alle podcasts in een map. Daarin bevindt zich het bestand 'speellijst_ouderworden.m3u'. Wanneer dit bestand in een muziekprogramma zoals iTunes wordt geopend, kunnen de podcasts op een CD worden gebrand.


YouTube

Beluister de podcasts via onderstaande video waarin de statieportretten waarover verteld wordt, te zien zijn. De getoonde statieportretten in de YouTube video's zijn afkomstig uit de Francis Xaveriuskerk te Amsterdam: De Krijtberg.