Opvoeden: 'Leer van mij'
Podcastretraite voor iedereen die kinderen mag opvoeden
Kinderen en jongeren opvoeden, hen toerusten met wat nodig is om hun eigen weg te kunnen vinden. Het is deel hebben aan het wonder van Gods scheppingswerk. Het is ook een kwetsbaar avontuur.
Deze podcastretraite is gemaakt voor opvoeders allerhande. Dus voor ouders, maar ook voor mensen die op een school werken of in gezinsvervangende huizen of opvangplekken. Misschien trek je als grootouder veel met je kleinkinderen op… De teksten zijn geschreven voor mensen die enige voeling hadden of hebben met het joods-christelijke geloofsverhaal. En voor mensen die zoeken naar een zekere diepgang, van hun geloof en van hun beleving als opvoeder of vormer van kinderen.”
In zeven podcasts nodigen we je uit een Bijbels licht te laten schijnen over het wonder van het opvoeden van kinderen en jongeren.
Deze retraite is geschreven door Myriam Van den Eynde. Myriam is zelf moeder, en al jaren actief op een middelbare school waar ze onder andere leerlingen begeleidt.
Wat is Bidden Onderweg?
De dagelijkse podcast duurt een goede tien minuten. Door regelmatig met Bidden Onderweg te bidden, zul je merken dat de ontmoeting met God een bepaalde structuur krijgt en zich verdiept.
Naast de dagelijkse gebedspodcast maakt Bidden Ondereg ook podcastretraites en podcastsseries, zoals deze over opvoeding

Inleiding
Mogen opvoeden is bijzonder. Het geeft je de kans op een concrete manier de toekomst mee vorm te geven.
1: Gods levensadem
Wat doet het met je, dat beeld: God die je vormt?
2: Laat je onderrichten
Door wie laat jij je nu onderrichten? Op wiens oordeel vertrouw je?
3: Kom, volg mij
Wat geef jij op als gevolg van je ouderschap, je job als opvoeder?
4: Kind, wat heb je ons aangedaan?
Maak je in de drukte van je dagen tijd voor stilte? Voor herbronning?
5: Wat wilt u dat ik voor u doe?
Is er in jouw dagelijkse doen ruimte voor onverwachte vragen?
6: Door mensen gedragen
Bestaat er zoiets als ‘goed genoeg opvoeden’?
7: Uitgaan om te zaaien
Durf je vertrouwen op de groeikracht van je kind of je leerlingen?