Onthaasten

Is de tijd een goede vriend van je? Of is ze altijd te kort, heb je er te weinig van?

Veel dingen kunnen doen is prettig. Leven in een wervelende wereld kan opwindend zijn. Maar soms wordt het te veel. Je kunt bezwijken onder de tijdsdruk. Haast en stress kunnen uitmonden in een burn-out.

Hoe trap je op de rem? Als je ernaar verlangt minder geleefd te worden, beter om te gaan met stress, dan is deze podcastserie echt iets voor jou. De meditaties helpen je bewust te worden waarom je aan het haasten bent. Dat is een belangrijke eerste stap. Daarna kun je gaan ontdekken hoe je in de tijd kunt leven op een manier die meer vervulling schenkt en die je dichter bij God brengt.

We putten hiervoor uit de Bijbel en uit andere geloofsschatten. Het is een grondgedachte van deze retraite dat technieken, tips om te overleven – hoe nuttig en nodig die ook zijn – niet volstaan om te onthaasten. Goed omgaan met de tijd heeft diepere wortels. Het is de vrucht van een vertrouwd zijn met het mysterie van het mens-zijn en van God. De retraite is geschreven door jezuïet Pieter-Paul Lembrechts.