Onthaasten

Als je ernaar verlangt minder geleefd te worden of beter om te gaan met stress, dan is deze podcastserie echt iets voor jou

Is de tijd een goede vriend van je? Of is ze altijd te kort, heb je er te weinig van?

Veel dingen kunnen doen is prettig. Leven in een wervelende wereld kan opwindend zijn. Maar soms wordt het te veel. Je kunt bezwijken onder de tijdsdruk. Haast en stress kunnen uitmonden in een burn-out.

Hoe trap je op de rem? Als je ernaar verlangt minder geleefd te worden, beter om te gaan met stress, dan is deze podcastserie echt iets voor jou. De meditaties helpen je bewust te worden waarom je aan het haasten bent. Dat is een belangrijke eerste stap. Daarna kun je gaan ontdekken hoe je in de tijd kunt leven op een manier die meer vervulling schenkt en die je dichter bij God brengt

Technieken en tips volstaan niet om te onthaasten. Wat wel?

We putten hiervoor uit de Bijbel en uit andere geloofsschatten. Het is een grondgedachte van deze retraite dat technieken, tips om te overleven – hoe nuttig en nodig die ook zijn – niet volstaan om te onthaasten. Goed omgaan met de tijd heeft diepere wortels. Het is de vrucht van een vertrouwd zijn met het mysterie van het mens-zijn en van God. Jezuïet Pieter-Paul Lembrechts heeft deze podcastretraite geschreven voor Bidden Onderweg.

Wat is Bidden Onderweg?

Bidden Onderweg brengt je dichter bij God, met elke dag een nieuwe gebedspodcast. In de meditaties van Bidden Onderweg staan Bijbelteksten centraal. De muzikale omlijsting, overwegingen en begeleidende vragen hepen je om tot gebed te komen. Waar en wanneer je maar wilt.

De dagelijkse podcast duurt een goede tien minuten. Door regelmatig met Bidden Onderweg te bidden, zul je merken dat de ontmoeting met God een bepaalde structuur krijgt en zich verdiept.

Naast de dagelijkse gebedspodcast maakt Bidden Ondereg ook podcastretraites en podcastsseries, zoals deze over onthaasten.