Op weg met vluchtelingen

Bid met de Heer en ga met de vluchtelingen mee op weg

Het bidden van de staties van de kruisweg is een traditioneel gebed in de veertigdagentijd. Het is een vertrouwd gebed dat wij bidden om bij Jezus Christus te zijn. Hij ging deze weg en droeg zijn kruis, het teken van zijn dood, uit liefde en toewijding aan ons.

Hetzelfde geldt voor vluchtelingen en allen die onder dwang hun vertrouwde omgeving moesten verlaten. Hun situatie drukt als een zwaar kruis op hun schouders terwijl zij ook al veel angst, geweld en onderdrukking hebben moeten doorstaan. Dit kruis draagt bij aan de pijn in hun hart. Met deze Kruisweg bidden wij voor het kruis dat onze gevluchte broeders en zusters dragen. Mogen wij altijd de moeilijkheden erkennen waarmee zij in hun dagelijks leven te maken hebben en hen met empathie tegemoet treden.

Deze Kruisweg is een samenwerking met de Jesuit Refugee Service (JRS). 

JRS is een internationale katholieke organisatie, actief in meer dan vijftig landen over de hele wereld. Haar zending is om de rechten te behartigen van vluchtelingen en anderen, die gedwongen van huis en haard verdreven zijn. Voor deze mensen wil JRS er zijn en hen begeleiden en dienen.
JRS Belgium zet zich in voor gastvrijheid én voor vluchtelingen en gedwongen migranten in gesloten centra en terugkeerhuizen.
Het dienstwerk van JRS wordt verricht in de geest van wederzijds respect, waardigheid en solidariteit met de vluchtelingen en gedwongen migranten, in samenwerking met andere organisaties. De zending van JRS geeft uitdrukking aan het engagement van de Sociëteit van Jezus om vluchtelingen overal ter wereld nabij te zijn.


JRS Belgium | info@jrsbelgium.org
https://jrsbelgium.org