Bidden met de rozenkrans

Bidden met de rozenkrans: (her)ontdek een eeuwenoude gebedstraditie. We gaan met Maria op zoek naar Jezus.

In deze podcastserie Bidden met de rozenkrans steken we de eeuwenoude rijkdom van het rozenkransgebed in een eigentijds jasje. Aan de hand van vier meditaties en een inleidende podcast kun je bidden met de rozenkrans.

Deze rozenkranspodcasts zijn bedoeld voor een breed publiek. We hopen mensen die niet vertrouwd zijn met de rozenkrans kennis te laten maken met deze beproefde gebedstraditie. Maar ook wie regelmatig de rozenkrans bidt, krijgt met deze serie de kans om iets nieuws te ervaren. “Om het rozenkransgebed opnieuw tot het jouwe te maken of verder tot het jouwe te maken”, zegt jezuïet Nikolaas Sintobin over deze podcastserie.

Bidden met de rozenkrans: je openen voor Jezus

Met Maria naar Jezus. Dat wordt vaak gezegd in de kerk. Door van Maria te leren, een mens als wij, kunnen wij leren ons meer en meer te openen voor Jezus. Deze vier meditaties helpen je daarbij.

Elke podcast duurt ongeveer 25 minuten.

Auteur Johanneke Bosman is pastoraal werker en auteur. Voor verschillende media schreef zij over Maria, het Rozenkrans gebed en de Litanie van Maria. Haar boek “Op bezoek bij Sint Nicolaas, een reisgids” is te verkrijgen via secretariaat@parochiemaria.nl