Over Bidden Onderweg

Wat kan Bidden Onderweg voor mij betekenen?

God is aanwezig in jouw leven en Hij wil zich door jou laten vinden. Door regelmatig wat tijd te nemen om te bidden en te mediteren met de Bijbel zul je merken dat de ontmoeting met God makkelijker wordt en zich verdiept. Daarom staat er iedere dag een nieuwe gebedspodcast klaar in de Bidden Onderweg-app.

Onze missie is jou te helpen:

Je meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in jouw leven

Luisteren en reflecteren op Gods woord

Groeien in jouw relatie met God

Steun bij het uitbouwen van een regelmatig gebedsleven

Bidden Onderweg is een dagelijkse gebedspodcast

Met de podcast van Bidden Onderweg kun je bidden waar en wanneer dat voor jou uitkomt, in ongeveer tien minuten. Aan de hand van het leesrooster van de katholieke kerk mediteren we met de Bijbeltekst van de dag. Naast de Bijbellezing en enkele vragen ter verdieping, is er voldoende stilte om vanuit je hart te spreken met God. Dit alles wordt omlijst door muziek die vaak speciaal voor Bidden Onderweg is opgenomen. De muziek helpt om een sfeer van gebed binnen te gaan en om niet afgeleid te worden door de geluiden om je heen, bijvoorbeeld als je in een drukke trein zit. Bidden Onderweg helpt dagelijks duizenden mensen bidden en mediteren.

Ignatiaanse spiritualiteit

De gebedspodcast is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. Deze spiritualiteit heeft als motto: God zoeken en vinden in alle dingen. God is te vinden in de Bijbel, maar ook in jouw leven; in de dingen die je meemaakt en de mensen die je ontmoet. Onze meditaties brengen dit alles samen. Het is geen studie van een Bijbeltekst, maar een luisteren met je hart. Waar raakt deze tekst mij? Zie ik een link naar mijn eigen leven? Waar zie ik vandaag liefde, bevrijding of opstanding in mijn leven? De meditaties brengen het verhaal van God en het verhaal van jouw leven met elkaar in verbinding.

Onze podcast is iedere dag nieuw en anders, maar de basis is steeds dezelfde.

Een initiatief van de jezuïeten

Bidden Onderweg is een initiatief van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen. Het richt zich tot christenen van verschillende kerken. De meditaties worden geschreven door jezuïeten en mensen met een brede ervaring in de ignatiaanse spiritualiteit. Bidden Onderweg wordt mogelijk maakt door Stichting Ondersteuning Ignatiushuis.

Download de Bidden Onderweg-app

Je kunt de gebedspodcast downloaden via de app-store van iOS en Android. Je kunt de meditaties ook beluisteren op biddenonderweg.org.